Misiunea noastra

Misiunea noastra2019-04-03T12:51:58+02:00

Dragul meu pacient,

Scriu cu greu aceste randuri. Am o durere dar si un sentiment de vinovatie pentru ca putini patrund in sufletul tau. Stiu ca te vad poate in cea mai vulnerabila stare a ta, cea de boala si nu una oarecare. Stiu ca nici nu indraznesti sa pronunti acel cuvant groaznic: cancer. Ai incredere ca suntem impreuna si luptam impreuna. Stiu ca multi te trateaza dar nimeni nu te invata. Stiu ca avem o mare problema cu educatia medicala.

Vestea ca tu sau cineva drag are cancer poate fi coplesitoare. S-ar putea sa aveti multe intrebari. Sau poate ca nici macar nu stiti de unde sa incepeti sau ce sa intrebati. In acest site, vom incerca sa te ajutam sa ințelegi cum se pune diagnosticul de cancer si ce inseamna. Vom raspunde la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre cancer si va vom oferi sugestii pentru a va ajuta sa discutați despre acest lucru cu echipa medicala care te are in grija si cu oamenii apropiați.

Ce vei face cu aceasta informatie este decizia ta. Dar te rog citeste cat mai mult despre boala ta. Vreau sa fii un pacient informat, vreau sa intelegi stadiul actual al suferintei tale si ce este de facut. Citeste si ai incredere in mine si in colegii mei. Nu fugi de diagnostic pentru ca te va prinde din urma cand vei fi fara puteri sa mai lupti. Nu crede ca nu are cum sa ti se intample tocmai tie una ca asta. Nu irosi ani de munca si cercetari a generatii si generatii care si-au sacrificat viata pentru un ideal. Crede si in colegii mei pentru ca sunt ca si mine, alaturi de pacientii lor in fiecare zi. Stiu, vrei sa imi spui ca nu e asa, ca ai vazut la televizor ca sunt criminali, spagari, hoti… Poate ca unii mai si gresesc pentru ca sunt oameni si padure fara uscaturi nu exista. Dar crede-ma ca ii cunosc pe multi dintre ei, lucrez cu ei, am invatat cu ei si de la ei. Adevarul este departe de ceea ce se prezinta. Trebuie sa ințelegi ca suntem amandoi de aceeasi parte si luptam impreuna. Si pentru aceasta vreau sa stii totul. Incertitudinea e cea care te macina, iar ignoranta e cea care te ucide.

Nu crede toate manipularile excrocilor sau a vanzatorilor de iluzii care fac din suferinta ta o sursa de castig sau o oportunitate de mediatizare.Traim intr-o societate bolnava in care se vede peste tot o teorie a conspiratiei. Nu pot sa vorbesc decat despre partea medicala. Medicina moderna este cea care a crescut speranta de viata si a eradicat o serie de boli mortale. Si tot medicina moderna a crescut calitatea vietii. In juramantul lui Hipocrate cu totii am jurat: “Premium non nocere” – in primul rand sa nu faci rau.

Crezi ca medicamentele sunt toxice pentru ca au cantitati infime de plumb, argint, mercur? Atunci dragul meu pacient nu mai respira pentu ca vei inhala intr-o zi mai multe astfel de substante decat cele care sunt cuprinse ca excipienti int-o capsula. Crezi ca esti iradiat cand faci investigatii? Atunci tin sa te informez ca o doza minima de radiatii exista si in atmosfera si te sfatuiesc sa nu mergi cu avionul pentru ca la altitudine aceasta este mult mai mare!

Si te mai rog ceva: crede in tineri ca ei te vor ingriji. Acest material este facut din dorinta lor de a te informa. Totul a inceput in timpul unei ore in care studentii mi-au aratat site-uri cu terapii alternative cu mii de comentarii ale unor pacienti cazuti in capcanele vanzatorilor de iluzii. Crede numai informatiile semnate si pentru care exista multiple referinte si care pot fi controlate. Lupta cu boala, nu abandona! Suntem foarte multi alaturi de tine!